Ana sitemiz antikobjeler.com adresinden buradaki üyelik bilginizle giriş yapıp işleme devam edebilirsiniz.

Serkisof Demiryolu Cep Saati

2.450,00 TL
Stok: 1
LOT: A1925
Kredi kartı kullanmak itemiyorsanız lütfen whatsap üzerinden
+90 532 716 40 44 LOT: A1925 yazarak mesaj atınız, enkısa zamanda dönüş sağlanıcaktır.

Serkisof Demiryolu Cep Saati

*Vintage Serkisof Demir Yolları Köstekli Cep saati 1960/70
*Rusya üretimi, 50mm Çapında
*Çok İyi Kondisyonda, Çalışır Durumda
*Koleksiyonluk Günlük Kullanıma uygun

Türk saat üreticisi Serkisof Demiryolu'nun saatleri, 19. yüzyılın sonu ile 20. yüzyılın başları arasında Osmanlı İmparatorluğu'nda oldukça popülerdi.
Şirketin kurucusu, 1880'de Serkisof Demiryolu'nu kuran Ermeni-Türk kuyumcu Serkisof'tur ( Ermenice : Սարգիսով). Şirketinin müşterileri, Osmanlı İmparatorluğu'nun yüksek rütbeli memurları ve devlet adamlarıydı. Saatler manuel olarak monte edildi ve değerli metallerden parçalar içeriyordu.
Serkisof'un hayatı hakkında çok az şey biliniyor. Konstantinopolis'te Ermeni girişimci bir ailede doğdu. Serkisof'un kaybolmadan önce küçük bir malikane satın aldığı ve evlendiği biliniyor. Bazı kaynaklara göre Serkisof'un ailesi 1920'lerde Türkiye'den ayrılmış. Serkisof'un ortadan kaybolmasının ardından Serkisof Demiryolu, premium saat üretmeye devam eden bir Türk saat ithalatçısına satıldı. 1950'ler-70'lerde Serkisof Demiryolu premium saatlerinin popülaritesi SSCB'ye ulaştı. Sovyet saat üreticileri Sekonda ve Molnija'nın ürünleri, Serkisof'un saatlerine dayanıyordu ve Sovyet yetkilileri tarafından büyük talep görüyordu

Serkisof Demiryolu Cep Saati